Portal Primăria Râşnov

Portalul Primăriei Râşnov este un sistem complex destinat atât informării cetăţenilor oraşului Râşnov, cât şi informării funcţionarilor primăriei şi agenţilor economici din oraş.

Portalul foloseşte tehnologii web atât în interfaţa cu utilizatorii cât şi în interfaţa de administrare.

Portalul Primăria Râşnov este format din trei componente :

  • Componenta internet pentru cetăţeni,
  • Componenta intranet pentru funcţionari publici,
  • Componenta extranet pentru agenţi economici.

Componenta pentru cetăţeni oferă acestora informaţii de interes general, dar şi informaţii specifice. Această componentă este integrată cu următoarele module implementate la nivelul primăriei:

–        aplicaţia de Management al documentelor,

–        aplicaţia de Urbanism,

–        aplicaţia de Audienţe,

–        aplicaţia de depunere a petiţiilor,

–        aplicaţia de plăţi online.

Componenta web pentru cetăţeni oferă ştiri publice, informaţii despre primărie, despre conducerea primăriei, despre consiliul local, informaţii turistice, curs valutar şi evenimentele organizate de primărie. Oferă cetăţenilor acces la un forum de discuţii şi la o secţiune de căutare în cadrul portalului.

Componenta intranet pentru funcţionarii publici conţine un avizier public intern de comunicare. Utilizatorii au acces la o agenda virtuală pentru programarea şi anunţarea anumitor evenimente.

Componenta extranet oferă posibilitatea utilizatorilor din exteriorul primăriei, cetăţeni sau agenţi economici, să-şi creeze un cont de utilizator. După autentificare aceşti utilizatori au acces de editare şi vizualizare şi la alte informaţii decât cele expuse în componenta internet.